Моделювання оцінки підприємств інтернет-торгівлі на засадах цільової собівартості і ціни інноваційної продукції - Балан, Олександр Сергійович; Перерва, Петро Григорович; Шаульська, Лариса Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті досліджено підходи до оцінки діяльності підприємств інтернет-торгівлі на основі принципів цільової собівартості та ціноутворення інноваційної продукції. Розглянуто проблеми, пов'язані з управлінням витратами та формуванням цінової політики у цифровому середовищі, що характеризується високою динамікою ринку та інтенсивною конкуренцією. Запропоновано методологію моделювання, яка дозволяє інтегрувати управління собівартістю та ціноутворенням у єдину систему, що сприяє підвищенню ефективності прийняття рішень і забезпечує конкурентоспроможність підприємств. Основна увага приділена адаптивним моделям, які враховують специфіку інноваційної продукції, потреби споживачів та зміни ринкових умов.

The article studies approach to the assessment of the activities of online trade enterprises based on the principles of target cost and pricing of innovative products. The problems related to cost management and pricing policy formation in the digital environment, characterized by high market dynamics and intense competition, are considered. A modeling methodology has been proposed, which allows integrating cost management and pricing into a single system, which contributes to increasing the efficiency of decision-making and ensures the competitiveness of enterprises. The main attention is paid to adaptive models that take into account the specifics of innovative products, consumer needs and changes in market conditions.
Modeling the assessment of e-commerce enterprises on the basis of the target cost and price of innovative products
Keywords: інтернет-торгівля; моделювання оцінки підприємств; цільова собівартість; конкурентоспроможність; ціноутворення; інноваційна продукція; online commerce; modeling; target cost; price; competitiveness; innovative products