Перехідні процеси в сенсорних системах з газодифузійними електродами - Чвірук, В. П.; Ващенко, О. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведено теоретичне дослідження перехідних процесів в сенсорних системах з газодифузійними електродами. Виділено фактори, що визначають тривалість перехідних процесів. Поставлено задачі для подальших детальних експериментальних досліджень перехідних процесів з метою підвищення швидкодії існуючих сенсорів для моніторингу повітряного середовища.

Theoretical research of transient processes in sensor systems with gas-diffusion electrodes is carried out. The factors determining duration of transient processes are allocated. It is supplied problems for further detailed experimental researches of transient processes with purpose of increase in response time of existing sensors for monitoringair-slaked medium.
Keywords: моніторинг повітряного середовища; амперметричний сенсор; газоповітряна суміш; закон Фарадея; електрохімічні сенсорні системи