Розвиток класифікації фінансових активів до запитів бухгалтерського обліку - Коваленко, І. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі розглянуто питання класифікації фінансових активів до запитів бухгалтерського обліку. Проаналізовано і узагальнено вітчизняний та зарубіжний досвід класифікації фінансових активів. За результатами проведеного аналізу запропоновано автором класифікацію фінансових активів за МСФЗ 9 «Фінансові інструменти», що сприятиме вирішенню окремих проблем оцінки фінансових активів у бухгалтерському обліку

A question of classification of financial assets for accounting requests. Analyze and summarize national and international experience in classification of financial assets. Based on the analysis suggested by the author for the classification of financial assets IFRS 9 "Financial Instruments", which will contribute to solving individual problems measurement of financial assets in the accounting records
Keywords: міжнародні стандарти; фінансова звітність; фінансові інструменти; бізнес-модель; справедлива вартість; амортизована вартість; international financial; reporting standards; financial instruments; financial assets; business model; fair value; amortized cost