Розробка моделі оцінки та методу відбору персоналу команди проекту міських пасажирських перевезень - Шпильовий, І. Ф.; Марунич, В. С.; Вакарчук, І. М.; Харута, В. С. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті здійснено класифікацію методів оцінювання проектів та персоналу транспорту з використанням кількісного підходу, а також узагальнено підходи щодо застосування кваліметрії у процесах управління командами в проектах міських пасажирських перевезень з розглядом критеріїв, які описують сукупність як професійних, так і психологічних і соціальних ознак персоналу транспорту. Доведено можливість використання кваліметричної моделі оцінки подібності кандидата з портретом ідеального працівника для вирішення задач управління командами в проектах міських пасажирських перевезень. Розроблено математичну кваліметричну модель оцінки професійного рівня персоналу транспорту, яка дозволяє із підмножини найбільш близьких претендентів здійснити впорядкованість критеріїв подібності портрета ідеального кандидата.

In the article provides a classification of methods for evaluating projects and personnel transport using quantitative approach and generalized approaches to the application of quality control in the management teams in projects of urban passenger transport to the consideration of criteria that describe a set of both professional and psychological and social characteristics of personnel transport. The possibility of using qualimetric valuation models similarity with the portrait of the ideal candidate for solving employee management teams in projects of urban passenger transport. A mathematical model for evaluating qualimetric professional level of personnel transport that allows a subset of the closest precedents to make the ordering of similarity portrait of the ideal candidate.
Development of valuation models and the method of selection of the personnel of the project team urban passenger transportation
Keywords: кваліметрична модель оцінки; прецедентний метод; проектний менеджмент; маршрутна система; транспортні послуги; технологія перевезень; qualimetrics model assessment; case method; project management; staff transport route system; transportation; transportation technology