Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаЖадан, Тетяна АндріївнаСтригуль, Лариса СтаніславівнаЧайка, Тетяна Юріївна2024-10-102024Методичні рекомендації до виконання та захисту випускної кваліфікаційної роботи [Електронний ресурс] : для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спец. "Готельно-ресторанна справа" / уклад.: Якименко-Терещенко Н. В., Жадан Т. А., Стригуль Л. С., Чайка Т. Ю. ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 30 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82249https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82249Відповідно до Стандарту вищої освіти України, другий (магістерський) рівень, галузь знань 24 Сфера обслуговування, спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа (затверджено і введено в дію Наказом Міністерства освіти і науки України від 05.01.2021 № 26), атестація здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти здійснюється у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи. Кваліфікаційна робота магістра із спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа – це індивідуальне завдання науково-дослідницького та практичного характеру, яке виконує здобувач вищої освіти на завершальному етапі фахової підготовки та є однією з форм виявлення теоретичних і практичних знань, уміння їх застосовувати при розв’язуванні складної задачі або проблеми в сфері готельного та ресторанного бізнесу, що потребує здійснення досліджень та/або інновацій і характеризується комплексністю і невизначеністю умов. Кваліфікаційна робота покликана розкрити науковий потенціал магістра, показати його здібності в організації та проведенні самостійного дослідження, в використанні сучасних методів та підходів при вирішенні проблем у досліджуваній галузі готельно-ресторанного господарства, в виявленні результатів проведених досліджень, їх аргументації та розроблення обґрунтованих рекомендацій та пропозицій. У кваліфікаційній роботі магістра втілюються результати наукових досліджень і досягнення науково-технічного прогресу, впровадження інноваційних технологій у готельному та ресторанному господарстві. Випускна кваліфікаційна робота може носити теоретичний характер. При цьому вона повинна містити фундаментальні дослідження, мати наукову новизну, теоретичну цінність та практичну значущість.ukметодичні вказівкивипускна кваліфікаційна роботамагістратураготельно-ресторанна справаготельно-ресторанний бізнесвища освітаМетодичні рекомендації до виконання та захисту випускної кваліфікаційної роботиLearning Object