Спосіб формування послідовностей псевдовипадкових чисел - Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Рябуха, Юрій Миколайович; Корольов, Роман Вікторович; Пудов, Віталій Анатолійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Спосіб формування послідовностей псевдовипадкових чисел, який полягає у тому, що ключова послідовність подається у вигляді вектора, що ініціалізує початкове значення аргументу функції модульного піднесення до степеня, а вихідні елементи послідовності псевдовипадкових чисел формуються шляхом зчитування значення функції модульного піднесення за допомогою відповідних пристроїв, який відрізняється тим, що додатково вводять рекурентні перетворення, які дозволяють формувати послідовності псевдовипадкових чисел максимального періоду.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; шифрування; генератори послідовностей; псевдовипадкові числа; системи обробки інформації