Системний та математичний аналіз. Теорія ймовірностей - Софронова, Марина Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Навчальний посібник присвячено основам теорії ймовірностей як складової курсу «Системний та математичний аналіз». Посібник складається з теоретичного матеріалу, передбаченого навчальною програмою курсу, ілюстрованого великою кількістю прикладів. Навчальний посібник розраховано на студентів, як спеціальності 263 «Цивільна безпека», так і інших технічний та економічних спеціальностей різних форм навчання, а також викладачів.
Keywords: навчальний посібник; елементи комбінаторики; випадкові величини; функція двох випадкових аргументів; предмет теорії ймовірностей; класифікація подій; діаграми Ейлера-Венна; формула Бернуллі; твірна функція; експоненціальний закон