Адаптивне управління зоною обслуговування рухомих інформаціно-комунікаційних систем - Обод, Іван Іванович; Черних, Олена Петрівна; Мальцев, О. С.; Майстренко, Г. В. (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
У статті на підставі аналізу енергетики радіолінії рухомих інформаційно-комунікаційних систем за умов поширення сигналу в залежності від складного виду забудов показано, що використання широкосмугових радіосигналів дозволяє адаптивно управляти зоною обслуговування рухомих інформаційно-комунікаційних систем, вибираючи необхідну базу радіосигналу та підвищувати завадозахищеність розглянутих систем.

The article shows that based on the budget radio link analysis of mobile info-communication systems the usage of wideband radio-signals allows to adaptive control the serviced area in mobile info-communication systems by choosing required radio-signal basis, depending on the signal propagation environment and the complexity of the terrain. This improves interference immunity of the considered systems.
Adaptive management of service area for mobile info-communication systems
Keywords: енергетика радіолінії; сигнал; зона обслуговування; радіосигнал; завадозахищеність; radio link budget