Термодинамический анализ обратимости взаимных твердофазных реакций системы SrO – BaO – TiO₂ - Шабанова, Галина Николаевна; Логвинков, Сергей Михайлович; Христич, Елена Валерьевна; Резинкин, Олег Лукьянович; Нагорный, Андрей Олегович (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті за допомогою різних методик розраховано вихідні термодинамічні константи: стандартна зміна ентальпія утворення сполук з елементів ΔН°₂₉₈, стандартна ентропія S°₂₉₈, рівняння залежності теплоємності від температури Ср = f(Т), для сполук системи SrO-BaO-TiO₂, що необхідно для проведення термодинамічного аналізу фазових рівноваг у зазначеній системі.

In article there were calculated output thermodynamic data: enthalpy ΔН°₂₉₈, entropy S°₂₉₈, dependence formula of heating capacity from temperature Cp = f(T) for some combinations of system SrO – BaO – TiO₂ by different methods. This is important for carrying out thermodynamic analysis of phase equilibriums in this system.
Keywords: термодинамический метод; температура плавления; энтропия; формула Вуда; формула Фрейзера; метод Ландия; термообработка; энергия Гиббса