Фактори ефективності використання інтелектуальних ресурсів - Пономарьов, Владислав Дмитрович; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Український державний університет науки і технологій, 2025)
У доповіді досліджуються ключові фактори, що впливають на ефективність використання інтелектуальних ресурсів у сучасній економіці. Розглядаються аспекти управління знаннями, інноваційної діяльності, технологічного трансферу та кадрового потенціалу. Аналізуються механізми підвищення ефективності комерціалізації інтелектуального капіталу, а також роль держави та бізнесу у цьому процесі.

The report examines the key factors influencing the efficiency of the use of intellectual resources in the modern economy. The aspects of knowledge management, innovation activities, technological transfer and human resources are considered. The echanisms for increasing the efficiency of commercialization of intellectual capital, as well as the role of the state and business in this process are analyzed.
Factors of efficiency of the use of intellectual resources
Keywords: інтелектуальні ресурси; ефективність; управління знаннями; інновації; комерціалізація; технологічний трансфер; кадровий потенціал; intellectual resources; efficiency; knowledge management; innovations; commercialization; technology transfer; human resources