Біфункціональний каталізатор одержання диметилового ефіру із синтез-газу. Оптимальний хімічний склад - Овсієнко, О. Л.; Губанова, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Проведені порівняльні дослідження експериментальних мідь-цинк-алюмінієвих зразків біфункціонального каталізатора синтезу ДМЕ, що відрізняються хімічним складом метанолутворюючого компонента. Показано, що збільшення вмісту алюмінію в метанолутворюючій частині каталізатора підвищує ступінь конверсії оксиду вуглецю у ДМЕ і сприяє структурній стабілізації каталізатора.

Comparative investigations of experimental copper-zink-aluminium samples of bifunctional catalyst of dimethyl ether synthesis which differ by chemical composition of methanol forming component. It is shown that the increase of aluminium content of methanol forming part of catalyst results in the rise of degree of carbon oxide conversion into dimethyl ether and in structure stabilization of the catalyst.
Keywords: хімія; конверсія синтез-газу; метанол; конверсія метанолу; дегідратація; термогравіметрія; мідь; цинк; алюміній