Про фізику власної електромагнітної сумісності електроенергетичної системи - Дорошенко, О. І. (НТУ "ХПІ", 2014)
Зважаючи на те, що робочим органом електроенергетичної системи є її електромагнітне поле, яке може існувати лише у її діелектричному середовищі, що оточує струмоведучі частини системи і складається з електромагнітних полів усіх її електроустановок, пропонується у поняття електромагнітної сумісності таких систем вкладати їх спроможність до нормального функціонування за умови нормального навантаження усіх їх електроустановок з визначенням рівня допустимості та необхідності такої сумісності.

In connection with the fact that the working body of the electric power system has its electromagnetic field, which can only exist in its dielectric srede, environmental conductive parts of the system and consisting of electromagnetic fields all its installations, it is proposed in the concept of electromagnetic compatibility of such systems to invest their ability to normal operation normal load them all electrical installations with the determination of the level of permissibility and necessity of such compatibility.
On physics of electromagnetic compatibility of electrical system
Keywords: електромагнітне поле; діелектричному середовищі; струмоведучі частини системи; power system; electromagnetic field; electromagnetic compatibility