Компаративний аналіз сучасних каналів комунікації для організації - Казак, Ксенія Ігорівна; Краснокутська, Наталія Станіславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Актуальність статті зумовлена стрімким проникненням соціальних медіа у більшість сфер життя суспільства та організацій. У статті проаналізовано сучасні тенденції розвитку соціальних медіа як каналів комунікації та їх вплив на діяльність організації. Доведено, що розвиток інтернет-технологій сприяє створенню нових каналів комунікації, а сучасний висококонкурентний ринок диктує свої умови, тож організації важливо обрати ефективний спосіб передачі інформації для конкретного повідомлення. Поява нових каналів комунікації переводить спілкування зі стейкхолдерами на новий рівень та надає низку переваг. Визначено, що комунікації через соціальні медіа сприяють побудові якісного діалогу між організацією та її аудиторією, а також дозволяють суттєво знизити витрати. Ведення профілю у соціальній мережі чи створення власної спільноти д опомагає формувати якісні довгострокові відносини. Установлено, що соціальні мережі можуть впливати на підвищення продажів організації, розвиток її партнерських відн осин та сприяти розробці унікального продукту для конкретної групи клієнтів. Визначено порядок дій під час вибору ефективного каналу комунікації, а також запропоновано систему критеріїв щодо визначення оптимального каналу комунікації для організації. На основі запропонованих критеріїв проведено компаративний аналіз основних с учасних каналів комунікації та визначено їх переваги та обмеження.

The relevance of the article due to the rapid penetration of social media into most aspects of society and organizations. The article analyses modern tendencies of development of social media as communication channels and their impact on the organization. The development of Internet technology facilitates the creation of new channels of communication, and the modern highly competitive market dictates its own terms, therefore, it is important to choose an effective method of information transfer for a particular message. To be an active participant on the market, organizations constantly need to remind itself and maintain a positive image of the company. The emergence of new channels of communication translates communication with stakeholders to a new level and provides a number of advantages. Currently social networks are a very effective channel of communication. It works towards a qualitative dialogue between the organization and its audience, and helps reduce many costs. Maintain profile on a social network, or create your own community helps to build a quality long-term relationship. It has been established that social networks can affect the organization’s sales, the development of its affiliate relationships, and promote the development of a unique product for a specific group of clients. The procedure for choosing an effective communication channel is determined. A list of criteria has been developed to find the optimal communication channel for the organization. The article conducts a comparative analysis of the major modern communication channels.
Comparative analysis of modern communication channels for the organization
Keywords: стейкхолдери; соціальні медіа; соціальні мережі; друковані видання; реклама; communication; stakeholders; communication channel; Internet; social media; advertising campaign