Вибір ефективних вогнетривких матеріалів для теплоакумулюючих елементів регенераторів плавильних печей - Кошельнік, Олександр Вадимович (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено основні характеристики вогнетривких матеріалів та рекомендації по їх використанню в насадках регенераторів з урахуванням умов експлуатації ванних плавильних печей скляного виробництва. Представлено результати дослідження роботи теплоакумулюючої насадки регенераторів плавильної печі при використанні сучасних вогнетривких матеріалів.

The basic characteristics of refractory materials and recommendations on their use in regenerators checkerworks taking into account glass-melting furnaces operation conditions in are given. The results of research of regenerators heat accumulating checkerwork of the melting furnace using modern refractory materials are presented.
Keywords: регенеративні теплообмінники; РТ; скловарні печі; температурний діапазон; теплоакумулююча насадка