Про вплив ортофосфорної кислоти та каоліну на властивості безвипального вогнетривкого матеріалу - Харибіна, Юлія Вячеславівна; Пітак, Ярослав Миколайович (Технологический центр, 2015)
Встановлена перспектива використання ортофосфорної кислоти та каоліну у виробництві безвипальних мулітокорундових вогнетривів. Досліджено вплив кількості ортофосфорної кислоти на фізико-механічні властивості отриманих зразків. Визначено, що в високоглиноземистих системах з ортофосфорною кислотою утворюються зв’язки, які забезпечують високу механічну міцність одержаного вогнетривкого матеріалу.
Keywords: каолін; міцність механічна; пористість; щільність