Відновлення об'єктів, що мають різну щільність - Першина, Ю. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі запропонований загальний метод побудови розривних інтерлінаційних поліноміальних сплайнів, які як частинний випадок включають в себе розривні та неперервно-диференційовні сплайни. Сформульовані та доведені теореми про інтерлінаційні та апроксимаційні властивості таких розривних конструкцій.
Keywords: сплайни; розривні функції; теорія наближення розривних функцій; сплайн-інтерлінанти