Питання безпеки праці на магістерському рівні освіти у різних вищих навчальних закладах - Костіков, В. Г.; Мезенцева, Ірина Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
В даній статті розглянуті питання компетентностей у стандартах та освітніх професійних програмах технічних спеціальностей магістерського рівня навчання. Приведено порівняння питань, що розглядаються на магістерському рівні навчання, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та німецького Університету ім. Отто фон Герике. Показана актуальність питань безпеки праці на виробництві в Україні.

This article considers the issues of competencies in the standards and educational professional programs of technical specialties for the master’s level. A comparison of the issues considered at the master’s level, the National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute" and the German University Otto von Guericke. The urgency of occupational safety at work in Ukraine is shown.
Work safety issues at the master’s level of education in various higher educational institutions
Keywords: безпека праці; освітня програма; стандарт; компетентності; labor safety; educational program; standart; competencies