Исследование алгоритмов сжатия данных тепловизорного эксперимента - Колбасин, Вячеслав Александрович; Любчик, Леонид Михайлович (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті розглянуто декілька методів зменьшення обсягів фільмів, отриманих в результаті реєстрації полів теплового випромінювання. Проведено оцінку якості алгоритмів компресії даних, які базуються на методах кодування. Розглянуті напрямки подальшого розвитку алгоритмів компрессії окремих зображень та фільмів.
Keywords: алгоритм межкадрового предсказания; скорость съемки; тепловое сканирование; вейвлеты Добеши; отношение сигнал / шум; декодирование; среднеквадратическая ошибка