Показники теоретичного циклу ДВС з «хімічним» наддувом - Пелепейченко, В. І.; Каграманян, Артур Олександрович (НТУ "ХПІ", 2009)
Запропоновано спосіб збільшення роботи базового цикла ДВС шляхом хімічного наддуву - подачі в циліндр додаткового робочого тіла, отриманого з монотоплива або азотного палива. Визначено умови, при которих можна збільшити роботу базового теоретичного циклу без збільшення максимального тиску в циліндрі і температури робочого тіла в процесі розширення. Получени формули для визначення основних показників циклів з ​​хімічним наддувом.
Keywords: азотне паливо; тиск у циліндрі; окислювач; монопаливо