Сутність комерційної сприйнятливості інновацій - Дюжев, Олександр Вікторович; Косенко, Андрій Васильович; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Автори пропонують визначати ефективність інноваційного процесу після його впровадження, так як тільки після введення інновації на ринок стає ясно, задовольняє вона нову потребу ринку чи ні. Найпростіша схема інноваційного процесу включає в себе генерацію нової ідеї, її експериментальну реалізацію, освоєння у виробництві, масовому виробництві і споживанні. Виділення науково-дослідної, техніко-технологічної, виробничої та комерційної функцій в інноваційному процесі визначається цілями підприємства. Цей процес починається з оцінки наявних ресурсів, визначення стратегічної мети, а закінчується окупністю інвестицій.
Keywords: інноваційний процес; ефективність; оцінка; генерація ідей; виробництво