Моделирование диффузионных напряжений, наведенных психоактивными веществами, в кровеносных сосудах биомеханической системы - Золочевский, Александр Алексеевич; Гончарова, Г. В.; Минко, А. И.; Шалашова, И. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
Теоретичні та числові дослідження даної роботи пов’язані з урахуванням впливу явища переносу психоактивної речовини та дифузійного укорочення кров’яних судин в розрахунках залежних від часу розподілень напружень, наведених психоактивною речовиною, в кров’яних судинах. Розглянута біомеханічна модель з шістьма параметрами. Проаналізовані отримані числові результати.

In this paper, a comprehensive theoretical and numerical investigation has been carried out with the main focus directed at the understanding on how penetration of psychoactive medium and diffusion shrinkage of the blood vessels affect the time dependent and diffusion induced stress distribution in the blood vessels. Biomechanical model with six parameters has been considered. The obtained numerical results have been analyzed.
Keywords: биополимеры; деформируемые многослойные оболочки; композитные материалы; закон Гука; коэффициент Пуассона