Проблема філософського осмислення індивідуального буття у сучасній культурі - Городиська, Ольга Миколаївна (Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, 2010)
У статті розглянуто можливість філософського осмислення проблеми індивідуального буття людини на сучасному етапі розвитку культури. Виявлено деякі варіанти розуміння людської екзистенції, а також визначено та порівняно певні стратегії побудови людиною свого буття, його осмислення та перспектив. Особливу увагу було звернуто на „ненормальну” екзистенцію та можливості її розуміння

The individual being philosophical comprehension problem at the modern stage of culture development was considered in the article. Some types of human existence were revealed, and some strategies of human being building, its understanding and perspectives were defined and compared. Special attention was paid to the “abnormal” existence and to the possibilities of its understanding
Keywords: екзистенція; план іманенції; міф; сучасна культура; приватне філософування; immanence plan; existence; myth; modern culture; private philosophising