Бібліографічна джерельна база сучасної української терміносистеми у гірництві - Білецький, Володимир Стефанович; Манець, І. Г. (Східний видавничий дім, 2006)
Актуальні проблеми сучасного термінотворення у гірничій справі і науці вже були висвітлені нами у ряді статей останніх років (2001-2005 рр.). Разом з тим, питання джерельної бази української терміносистеми у гірництві були розкриті недостатньо повно, що і обумовило необхідність цієї публікації. Автори протягом 1995-2005 рр. виконали ряд цільових проектів спрямованих на узагальнення досвіду в галузі гірничої термінології і створення сучасних галузевих перекладних, тлумачних та енциклопедичних словників.
Keywords: термінотворення; гірнича справа; мовознавчі видання; довідкова література; літописи; історична література