Мажоритарні нанопристрої послідовностного типу - Мельник, Олександр Степанович; Горбарчук, Максим Сергійович (НТУ "ХПІ", 2018)
Описується комп’ютерне проектування надійних послідовностних наноприладів з мажоритарними структурами. При побудові мажоритарних наносхем на базі технологій коміркових квантових автоматів використовується теорія кінцевих автоматів. Розглянуті базові принципи побудови та особливості функціонування тригерних наноелементів. Розроблені математичні моделі швидкодіючих одно електронних нано-лічильників додавання і віднімання. Створені послідовністні нанопристрої із застосуванням системи автоматизованого проектування (САПР) QCADesigner.

Memorizing nanodrives are distinguished by a large variety of majoritarian trigger structures, which are the basic fragments ofthe the nanocircuit of a high integration level. The paper describes the synthesis of reliable sequential nanodevices of single-electronics based on the technology of quantum cellular automata. When constructing majority nano-circuits with memory, the theory of finite automata is used. The order of computer design of dif-ferent types of arithmetic and logic nano devices is analyzed. High-speed parallel-acting and paraphase control nanoregisters control are created.
Majority nano-devices of sequential type
Keywords: мажоритарний елемент; послідовністні нанопристрої; квантові автомати; одноелектроніка; автоматизоване проектування; sequential nanodevices; quantum automata; one-electronics; computer-aided design