Інноваційна активність промислових підприємств України: розробка методики, стан та перспективи - Денисюк, В. А. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розроблено методику визначення інтегрального показника інноваційної активності промисловості країни, досліджено динаміку інноваційної активності промислових підприємств в останнє десятиріччя та виявлено фактичне зниження тренду інтегрального показника з 2005 року. Передбачається, що покращення структури переробної промисловості буде сприяти активізації інноваційної діяльності. Розглянуто найважливіші організаційно-економічні механізмі для реалізації інноваційно-інвестиційного розвитку промисловості.

Designed the method of determination of the integral indicator of innovative activity of the country's industry, investigated the dynamics of innovative activity of industrial enterprises in the last decade and found an actual decrease in the trend of the integral indicator since 2005. It is assumed that the improvement of the structure of the processing industry will boost innovation. Considered the most important organizational and economic mechanism for implementation of innovation and investment development industry
Keywords: промисловість; інновації; інтегральна оцінка; інноваційна економіка