Роль інформаційних технологій у розвитку економіки - Шеін, Євген Сергійович; Савченко, Ольга Ігорівна; Перерва, Петро Григорович (Спілка автоматизаторів бізнесу, 2025)
В доповіді обґрунтовано, що використання інформаційних технологій відіграє ключову роль у забезпеченні сталого економічного зростання та довгострокового розвитку країни. Інновації в цій сфері сприяють формуванню нових секторів економіки, створенню єдиного ринкового простору, підвищенню ефективності господарської діяльності, диверсифікації виробництва, зміцненню конкурентних позицій національної економіки, підвищенню обороноздатності держави, вдосконаленню нормативно-правової бази, зниженню собівартості продукції, збільшенню комерційного прибутку, задоволенню потреб суспільства і збільшенню кількості кваліфікованих фахівців
Keywords: інформаційні технології; економіка; розвиток; потреби; підприємства; економічний розвиток