Мета філософії в аналізі майбутнього (ще раз про екологію та природу з точки зору екологічної футурології) - Годзь, Наталія Борисівна (Право, 2012)
Проаналізовано потребу введення поняття та предмета "екологічна футурологія". Досліджено взаємозв'язок і взаємовплив філософії та екології, філософії та футурології, спектр головних концепцій з цієї тематики. Розглянуто футурологію й екологічне знання як знання про одночасну зміну та прагнення суспільства зберегти "обличчя природи".

The aim of this article is to thoroughly analyze the necessity to introduce the notion and subject of Ecological Futurology. The author considers interrelation and interaction of philosophy and futurology. A range of major concepts in this domain is considered. In this article the author continues to examine futurology end ecology.
The tasks of philosophy in analyzing the future (onse more about ecology from the point of view of ecological futurology)
Keywords: філософія екології; філософія науки; техносфера; philosophy of ecology; philosophy of science; technosphere