Аналіз вугільної промисловості України - основні проблеми та перспективи розвитку у ринкових умовах - Бєлова, К. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто ключові проблеми вугільної промисловості України. Проаналізовано сучасне положення, виробнича потужність і кількість діючих вуглевидобувних підприємств. Наведено можливі шляхи досягнення стратегічної мети розвитку галузі.

In this work addressing the key problems of the coal industry in Ukraine. The modern position, production capacity and the number of operating coal mines. The above ways of achieving the strategic goal of the industry.
Keywords: вуглевидобувні підприємства; реструктуризація; стратегічні цілі; вугледобувне устаткування; прохідницьке устаткування; ліквідація вугільних шахт