Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни "Міжнародна європейська безпека" - Новік, Ірина Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Курсова робота з навчальної дисципліни – це індивідуальне завдання, яке передбачає закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних здобувачами вищої освіти за час навчання, та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Курсова робота сприяє розширенню та поглибленню теоретичних знань, розвитку навичок їх практичного використання, самостійного розв’язання кон- кретних завдань. Курсова робота з навчальної дисципліни "Міжнародна європейська безпека" виконується в 2 семестрі відповідно до робочого навчального плану 1 курсу спеціальності "Міжнародна економіка" другого (магістерського) рівня вищої освіти. Курсова робота є досить складною формою самостійної, творчої роботи студента, на її виконання передбачається 20–40 годин самостійної роботи. Тематика курсових робіт відповідає нагальним потребам фахової підготовки. Курсове дослідження дозволить поглибити та систематизувати знання студента з теоретичних питань і проблем, що існують у розвитку світового господарства та міжнародних економічних відносин в умовах глобалізаційних процесів, які відбуваються в сучасній світовій системі. Курсова робота має характер теоретичного та прикладного дослідження за обраною студентом темою та готує його до майбутньої діяльності у визначеній сфері, є одним із кроків до написання магістерської роботи. У курсовій роботі студент повинен показати знання в галузі міжнародних відносин, а також загальнотеоретичну підготовку у сфері економічної науки та її галузей. Разом з аналітичним розглядом найважливіших сучасних глобальних проблем людства та шляхів їх подолання в роботі можуть бути розглянуті й теоретичні питання міжнародної європейскої безпеки.
Keywords: методичні вказівки; курсова робота; міжнародна безпека; міжнародна економіка; економіка; міжнародні економічні відносини