Застосування селективного методу рою частинок для оптимізації конфігурації розподільних мереж - Халіл, Т. М.; Горпинич, О. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведено новий алгоритм вирішення проблеми оптимізації конфігурації розподільної мережі. Цей алгоритм є простою модифікацією бінарного методу рою частинок. Запропонований алгоритм застосовано до двох тестових схем. Щоб показати ефективність запропонованого алгоритму, результати, отримані за його допомогою, порівняно з існуючими методами.

A new algorithm for solving the distribution network reconfiguration is presented. This algorithm is a simple modification to the binary particle swarm optimization. The proposed algorithm is applied to two test systems. The results obtained via presented method are compared with some previous techniques to demonstrate the effectiveness the proposed algorithm.
Distribution network reconfiguration using selective particle swarm optimization
Keywords: конфігурація; розподільна мережа; теплові схеми