Основи кінематичного і силового аналізу матеріальних тіл - Музикін, Юрій Дмитрович; Клітной, Володимир Вікторович; Наумов, Олександр Іванович (НТУ "ХПІ", 2014)
Текст лекцій містить основні розділи теоретичної частини курсу "Прикладна механіка", які представлені в стислій конспективній формі. В першій частині висвітлюються питання з таких розділів: кінематика матеріальних тіл, силовий аналіз матеріальних тіл. У кожному розділі наведені приклади задач та методики їх розв'язання, побудовані на базі розглянутого теоретичного матеріалу.
Keywords: механіка; прикладна механіка; кінематика матеріальних тіл; силовий аналіз; динаміка матеріальної системи тіл; структура механізмів; методи кінематичного дослідження; кінетостатичний аналіз; кінетика матеріальних тіл