Перспективи отримання компонентів автомобільних бензинів з полімерної сировини - Чернявський, Андрій Володимирович; Григоров, Андрій Борисович (Крок, 2022)
Розглянуто можливість використання вторинної полімерної сировини в технології автомобільних бензинів. Такий підхід дозволяє покращити екологічну ситуацію в Україні та задовольнити зростаючий попит на автомобільний бензин вітчизняного виробництва.

The possibility of using secondary polymer raw materials in the technology of motor gasoline is considered. This approach allows to improve the environmental situation in Ukraine and meets the growing demand for domestic gasoline.
Prospects for obtaining components of gasoline from polymer raw materials
Keywords: бензин; вторинна сировина; полімери; крекінг; олефіни; поліетилен; поліпропілен; gasoline; secondary raw materials; polymers; cracking; olefins; polyethylene; polypropylene