Дослідження інгібіторних композицій для багатоелектродних систем - Шевченко, Р. О.; Шепеленко, Олександр Сергійович; Ведь, Марина Віталіївна; Сахненко, Микола Дмитрович (НТУ "ХПІ", 2007)
Розглянуто корозійну поведінку багатоелектродних систем у водних розчинах інгібіторних композицій в залежності від їх складу та концентрацій. Визначено показники швидкості корозії короткозамкнених гальванопар. Встановлено оптимальний склад та механізм дії запропонованої композиції інгібіторів.

The corrosion behavior of multielectrode systems in the inhibiting water solutions against their composition and concentration is explored. The corrosion rate indexes of short-circuited galvanic couples are determined. The optimum composition as well as the work mechanism of proposed inhibitor solution is given.
Keywords: алюміній; мідь; сталь; середовище агресивне; поляризація; стійкість корозійна