Біоцидний неорганічний порошок - Саввова, Оксана Вікторівна; Брагіна, Людмила Лазарівна; Васютін, Федір Андрійович; Бабіч, Олена Вікторівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Винахід належить до складів неорганічних порошків на основі фосфату та титанату цинку і може бути використаний як бактерицидний та фунгіцидний агент при виготовленні склоемалевих виробів побутового та санітарно-технічного призначення. Біоцидний неорганічний порошок на основі фосфату цинку для одержання склоемалевого покриття, який характеризується тим, що додатково містить титанат цинку при співвідношенні Zn₃(PO₄)₂:Zn₂TiO₄ = k:m, де k = 1, m = 1, 2, 3. Реалізація винаходу дозволить отримати якісне біоцидне скло-емалеве покриття без використання дефіцитної та дорогої сировини при зниженні собівартості продукції.
Keywords: патент; винахід; склоемалеві вироби; фосфат; титан цинку; фунгіцидний агент