Методичні вказівки до підготовки та виконання кваліфікаційної магістерської роботи за спеціальністю 263 "Цивільна безпека" - Вамболь, Сергій Олександрович; Мезенцева, Ірина Олександрівна; Семенов, Євгеній Олександрович; Кузьменко, Олена Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», державна атестація – це встановлення відповідності результатів навчання здобувача другого (магістерського) рівня вимогам освітньо-професійної програми (ОПП) «Охорона праці» за спеціальністю 263 «Цивільна безпека». Захищена кваліфікаційна дипломна робота – це посвідчення того, що майбутній фахівець набув необхідні компетенції на достатньому рівні та здатний самостійно проводити професійну діяльність. Здобувачам, які успішно виконали відповідну освітню програму та пройшли атестацію, видається диплом магістра з цивільної безпеки. Другий (магістерський) рівень вищої освіти відповідає сьомому рівню Національної рамки кваліфікацій і визначає здатність вирішувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі цивільної безпеки і охорони праці, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов і вимог. Метою захисту дипломної роботи за спеціальністю 263 «Цивільна безпека», ОПП «Охорона праці», є оцінка рівня набутих здобувачем вищої освіти впродовж підготовки наступних загальних та спеціальних компетентностей та програмних результатів навчання, що допоможуть вирішувати надалі складні завдання і проблеми в галузі управління цивільною безпекою та охороною праці.
Keywords: методичні вказівки; цивільний захист; надзвичайні ситуації; умови праці; пожежна безпека; навколишнє середовище