Метод стратегічного планування соціально-економічного розвитку регіону (на прикладі Харківської області) - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Мукачівський державний університет, 2017)
Стаття присвячена дослідженню стратегічного планування на регіональному рівні. Проаналізовано соціально-економічний стан регіону за допомогою SWOT-аналізу, виявленні стратегічні цілі розвитку Харківської області. Окреслено пріоритетні питання в умовах розвитку інтеграційних процесів із урахуванням конкурентних переваг, сучасних викликів і ризиків регіону.

The article is devoted to investigation of strategic planning at the regional level. Analyzed the socio-economic situation of the region using the SWOT-analysis, we identified the strategic objectives of the Kharkov region. The designated priority issues in the development of integration processes, taking into account the competitive advantages of modern challenges and risks in the region.
The method of strategic planning socio-economic development of the region (for example, the Kharkiv region)
Keywords: стратегічне планування; стратегічний менеджмент; SWOT-аналіз; регіональне управління; державне управління; strategic planning; strategic management; SWOT-analysis; regional management; public administration