Експериментальне дослідження електромагнітної сумісності імпульсного стабілізатора напруги на основі високочастотних магнітних підсилювачів - Яськів, Володимир Іванович; Гурник, Олександр Петрович; Домнін, Ігор Феліксович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В статті приведено результати експериментального дослідження електромагнітної сумісності імпульсного стабілізатора напруги на основі високочастотних магнітних підсилювачів на вихідні параметри 24 В, 8 А при його живленні від мережі промислової частоти. Зокрема результати вимірювання рівня випромінюваних електромагнітних завад, отримані в спеціалізованій лабораторії (м. Ірвін, США). Наведено результати гармонічного аналізу споживаного струму. Зроблено висновок про необхідність використання коректора коефіцієнта потужності в стабілізаторі напруги на основі високочастотних магнітних підсилювачів.

The article presents the results of an experimental study of the electromagnetic compatibility of a switching voltage stabilizer based on high-frequency magnetic amplifiers with output parameters of 24 V, 8 A when powered from an industrial frequency network. In particular, it analyzes the results of measuring the level of radiated electromagnetic interference obtained in a specialized laboratory (Irvine, USA). The results of a harmonic analysis of the consumed current are presented. The conclusion is made about the need to use a power factor corrector in a voltage stabilizer based on high-frequency magnetic amplifiers.
Experimental researshes of electromagnetic compatibility of the magamp power converter
Keywords: стабілізатор напруги; високочастотний магнітний підсилювач; прямокутна петля гістерезису; електромагнітна завада; напівпровідниковий перетворювач електроенергії; коректор коефіцієнта потужності; voltage stabilizer; high-frequency magnetic amplifier; rectangular hysteresis loop; electromagnetic interference; semiconductor power converter; power factor corrector