Перспективи використання головних балок з інтегральними показниками довговічності - Вишневецький, Георгій Валентинович; Коваленко, Валентин Олександрович; Сидоренко, С. Ю.; Вишневецький, С. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуті перспективи оптимізації головних балок мостових кранів. Сформульовано та прийнято за основу генеральний критерій оптимізації. Проведено розрахунки та порівняльний аналіз балок традиційної конструкції та перспективних балок.

The article deals with the prospects to optimize the bridge crane main beams. Formulated and adopted as the basis of general criteria optimization. The calculations and comparison analysis of beams traditional design and beams of the new types have been fulfilled.
Keywords: крани мостового типу; надлишкова маса; підкранові рейки; конструктивні параметри; діафрагменна конструкція