Методичні вказівки до виконання практичної роботи з освітнього компоненту "Теорія та методика юнацького спорту" - Поляков, Ігор Олександрович; Полякова, Оксана Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дані методичні вказівки укладені для студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» і надають можливість забезпечити проведення навчального процесу з освітнього компоненту «Теорія та методика юнацького спорту» у очній, змішаній та дистанційній формі навчання. Курс «Теорія та методика юнацького спорту» призначений для студентів денної форми першого (бакалаврського) освітньо кваліфікаційного рівня. Входить до циклу дисциплін професійного спрямування. Навчальним планом передбачено 48 годин аудиторних занять (16 год. лекцій та 32 год. практичних занять) і 72 годин самостійної роботи. Програма навчальної дисципліни містить два змістовні модулі (4.0 кредити ECTS). Програма навчальної дисципліни містить два змістовні модулі. Мета та цілі методичних вказівок. Формування у студентів сучасних професійних якостей майбутніх тренерів-викладачів фізичного виховання i дитячо- юнацького спорту. Освоєння сучасного підходу до технологій програмування тренувального процесу, педагогічного контролю i управління підготовкою юних спортсменів в системі ДЮСШ, СДЮШОР та ліцеїв спортивного профілю. Опанування здатності розв'язувати практичні проблеми за невизначених умов в окремих напрямах фізичної культури i спорту. Вміння визначати форми організації занять у фізичному вихованні та враховувати особливості фізичного виховання дітей та молоді.
Keywords: методичні вказівки; спорт; тренувальний процес; фізичне виховання; змагання; навчальний процес; дитячо-юнацький спорт