Методичні вказівки до розрахункового завдання з дисципліни "Будівельні та дорожні машини" - Гнатенко, Григорій Олександрович; Турчин, Ольга Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
При підготовці інженерів за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» важливе значення має не лише вивчення ними конструкцій машин та обладнання, їх призначення та сфери застосування, а й вивчення методів інженерних розрахунків машин. Це дозволить майбутнім інженерам визначати раціональні технологічні та конструктивні параметри проектованих машин, а значить займатися конструкторською та науковою діяльністю. Ці методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». У вказівках надана методика розрахунків елементів елементів бульдозера. Методику студенти використовують при виконанні розрахункового завдання з курсу «Будівельні та дорожні машини». Метою вказівок є надання студентам знань конструювання та проектування будівельних, дорожніх та меліоративних машин. Цей навчально-методичний посібник може бути рекомендований для студентів інших будівельних спеціальностей.
Keywords: методичні вказівки; розрахункове завдання; будівельні машини; дорожні машини; машинобудування; бульдозери