Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з дисципліни "Управління ризиками транснаціональних корпорацій" - Посохов, Ігор Михайлович (My University, 2020)
В умовах глобалізації ринкової економіки існує низка задач розвитку корпорацій: кардинальне поліпшення рівня професійної підготовки управлінських кадрів, одержання нових знань і практичних навичок ділового підприємництва. В даний час виникають великі проблеми в аналізі інноваційних проектів, зв'язані з принциповою новизною продукту, невідомістю ринку, спеціальною підготовкою персоналу, а також зі значними технічними, технологічними і комерційними ризиками. У будь-якому інвестуванні капіталу завжди присутній ризик. Ризик є обов'язковим елементом будь-якої економіки. Сучасному фахівцю необхідні знання з проблем керування усіма видами ризиків, аналізу ризику і його мінімізації. Рішенню цієї задачі і призначена дана навчальна дисципліна "Управління ризиками транснаціональних корпорацій". Метою викладання навчальної дисципліни "Управління ризиками транснаціональних корпорацій" є формування у майбутніх спеціалістів сучасного системного мислення та комплексу спеціальних вмінь у галузі управління ризиками корпорацій, надання необхідних знань з проблем управління усіма видами ризиків, аналізу ризику та його мінімізації. Основне завдання дисципліни –– вивчення дисципліни "Управління ризиками транснаціональних корпорацій" мусить забезпечити студентам комплекс знань та умінь з комплексного управління ризиками на підприємствах корпорацій з сучасними аспектами проблем його зниження.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; ринкова економіка; фінансова діяльність; капітал; менеджмент; корпоративне управління; класифікація ризиків