Видатний інноватор освіти - Пономарьов, Олександр Семенович (Харківський національний університет радіоелектроніки, 2015)
Витоками науково-технічного і соціального прогресу виступає розвиток креативних здібностей та поширення інноваційного мислення людей. Цей же розвиток істотною мірою відбувається в системі освіти й завдяки зусиллям і таланту педагогів, насамперед тих, хто своєю творчістю торує нові шляхи не тільки до розуму, але й до душі і серця вихованця. У плеяді видатних педагогів яскраво сяє й зірка Марії Монтессорі. Її гуманістична система та чітко індивідуальний підхід до кожного учня дозволяє досягати фантастичних результатів. Через це й сьогодні система Монтессорі лишається дійовою й актуальною.

The origins of scientific, technological and social progress is the development of creative abilities and dissemination of innovative thinking people. This development takes place substantially in the education system and through the efforts and talents of teachers, especially those who with their creativity breaks new ground not only to the mind, but also to the soul and heart of a pet. In the galaxy of outstanding teachers and a star shines brightly Maria Montessori. Its humanistic system and clearly an individual approach to each student can achieve fantastic results. Therefore, today the Montessori system remains effective and relevant.
Outstanding innovator of Education
Keywords: прогрес; характер мислення; система Монтессорі; індивідуальний підхід; особистісний розвиток; Монтессорі Марія; progress; nature of thinking; Montessori system; individual approach; personal development