Влияние суперпластифицирующих поликарбоксилатных добавок на физико-механические свойства высокоглиноземистого цемента - Логвинков, Сергей Михайлович; Шабанова, Галина Николаевна; Шумейко, Вита Николаевна; Вернигора, Н. К.; Цапко, Наталия Сергеевна; Дистанов, Виталий Баламирович; Шаповалов, В. П. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто перспективи використання сухих бетонних сумішей в будівельному матеріалознавстві і в технології неформованих вогнетривів. Відзначено визначну роль в гарантованій експлуатаційній надійності СБС сумісності цементу з суперпластифікуючую добавкою. Вказано на відмінність полікарбоксилатних добавок від традиційних суперпластифікаторів. Наведено та проаналізовано експериментальні дані щодо фізико-механічних властивостей зразків цементного каменю з добавками суперпластифікаторів. Виявлено переваги розробленої добавки Sh-2 у порівнянні з імпортною полікарбоксилатною.

Perspective views of dry concrete mixes in the structural material authority and in the technology of unshaped refractories are considered. Determing function of compatibility of cement with superplastific addition and dry concrete mixes in guaranteed maintainability was marked. Differences of polycarboxilate additions from traditional superplastificates are pointed. Experimental data about physical and mechanical forms characteristics of the cement rock with additions of superplastificates are reduced and parsed. The advantages of the developed addition Sh-2 in comparison with imported polycarboxilate addition are showed up.
Keywords: сухие бетонные смеси; качество; СП; твердение; эксплуатационные характеристики; поликарбоксилат