Контактна температура стружки від швидкорухомого джерела тертя з лезом - Кравченко, Ю. Г.; Крюкова, Н. В. (НТУ "ХПИ", 2016)
Розраховані температурні поля і коефіцієнти форми швидкорухомих джерел теплоти тертя для основних трьох варіантів розподілу дотичних напружень. Знайдена заміна кусочно-безперервної функції розподілу напружень на адекватну квадратичну.

Temperature fields and shape factors of high-speed sources of frictional heat are calculated for three basic variants of tangential stress distribution. The way in order to substitute piecewise continuous function of stress distribution with dequate quadratic function is found.
Keywords: напруження; теплота; густина; температурне поле; функція; коефіцієнт; швидкорухоме джерело; stress; distribution; heat; temperature field