До питання вибору оптимального рівня децентралізації при розробці і реалізації проектів енергозбереження - Сударкіна, Світлана Петрівна; Кітченко, Олена Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглядаються питання пов'язані з вибором найбільш прийнятного для підприємства рівня централізації/децентралізації енергопостачання. При виборі того чи іншого рівня, значний вплив мають різноманітні фактори. Пропонується для вирішення цієї задачі виробити критерії оцінки різних варіантів, оцінити фактори впливу і запропонувати методику визначення спільного оцінного показника.

Questions connected with a choice of most comprehensible for the enterprise level of power supply centralisation/decentralisation are considered. On a choosing of some level, various factors make considerable influence. It is offered for solution of this problem to develop criterions of an estimation of various variants, to estimate factors of influence and to offer a technique of definition of the general estimate indicator.
Keywords: промислові підприємства; енергопостачання; централізація енергопостачання; децентралізація енергопостачання