Инженерно-психологический подход к организации системы мотивации деятельности управленческого персонала предприятия - Вискова, М. В.; Лахно, И. Г. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті проаналізований зв'язок підходів до мотивації промислового персоналу в системі "чоловік - машина" і менеджерів промислового підприємства. На основі проведеного аналізу зроблені виводи про можливість використання практичного досвіду інженерної психології у формуванні ефективних груп менеджерів підприємства.

The article analyzes communication approaches to motivate industrial personnel in the system "man - machine" and managers of industrial enterprises. On the basis of the analysis conclusions are drawn about the use of practical experience in engineering psychology in the formation of effective groups of enterprise managers.
Keywords: инженерная психология; мотивация; персонал; менеджер; человеко-машинная система