Поліпшення якості доменного коксу за допомогою мікропоро шків карбіду кремнію - Зеленський, О. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті наводяться результати досліджень щодо поліпшення якості доменного коксу за показниками CRI/CSR при введенні мікропорошку карбіду кремнію чорного у вугільну шихту для коксування. Показано, що добавки карбіду кремнію (до 1 % від маси шихти) є ефективними об'ємно-модифікуючими присадками для виробництва доменного коксу.

The paper presents results of research to improve the quality metallurgical coke on indicators the CRI / CSR with the introduction of additives the micropowders silicon carbide black to the coal charge for coking. It is shown that the addition of silicon carbide (up to 1% by weight of the charge) are effective volume-modifying additives for the production of metallurgical coke.
Keywords: результати досліджень; показники CRI/CSR; вугільна шахта; коксування