Определение уровней электромагнитных помех в кабелях трансформаторов тока при коротком замыкании на шинах подстанции с целью обеспечения электромагнитной совместимости - Воронина, З. А.; Глебов, О. Ю.; Колиушко, Георгий Михайлович (НТУ "ХПИ", 2011)
В статті наведено розрахункові схеми та математичні вирази щодо визначення рівнів електромагнітних завад в кабелях вимірювальних трансформаторів струму при короткому замиканні на шинах підстанцій з метою забезпечення електромагнітної сумісності енергетичних об’єктів.

For the purpose to provide the electromagnetic compatibility of substation, there are an analytical models and mathematical equations for determination of electromagnetic disturbance into current measuring transformer cables during short circuit on high-voltage buses are given in the paper.
Keywords: открытое распределительное устройство; КЗ; заземляющее устройство; релейная защита; автоматика