Про деякі проблеми розвитку лідерських якостей у студентів вищих навчальних закладів - Головешко, Богдан Романович (НТУ "ХПІ", 2012)
Стаття присвячена проблемам розвитку лідерських якостей у студентів вищих навчальних закладів. В ній розглянуто та сформульовано поняття “лідер” та визначені необхідні лідерські якості, потрібні спеціалісту для успішної кар'єрної самореалізації. Також було відокремлено якості, які характеризують менеджера від якостей, які характеризують лідера, на основі чого визначено педагогічні відмінності при їх формуванні.

The article is dedicated to the problem of student leadership skills evolution in higher academic institutions. It gives consideration and formulates a concept of «Leader» and formulates appropriate leader internals qualities, necessary for a successful self-fulfilment. There are also distinguished qualities that characterize the manager from qualities, which characterize leader, based on which pedagogical differences are defined at their formation.
Problems of student leadership skils evolution in higher academic institutions
Keywords: підготовка професійна; підготовка кадрів; підготовка фахівців; самореалізація; успіх; менеджер; якості особистісні; керівник