Модель системи завдань для олімпіади з правознавства - Кузьменко, Олександр Васильович (Інститут педагогіки АПН України, 2016)
Олімпіади з правознавства є важдивим і ефективним педагогічним інструментом. Вони сприяють поглибленню, розширенню і систематизації знань школярів, формуванню в них життєво необхідних умінь, стійкої позитивної мотивації навчальної діяльності та пізнавального інтересу, підвищенню їхньої правової культури. У цій публікації іпропонується система завдань для олімпіади з правознавства, яка була розроблена автором і застосована у лютому поточного року в Харківській області під час проведення згаданого заходу. Завдання формувалися з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України на основі програми для 10-11 Класів профільного рівня.
Keywords: педагогіка; освіта середня; школа; діяльність навчальна